14:44 13.05.2014

Пости ДАІ в Маріуполі будуть посилені дружинами металургів - "Метінвест"

2 хв читати

Група "Метінвест" розширить співпрацю з міліцією для підтримання правопорядку і безпеки на дорогах Маріуполя (Донецька обл.), застосувавши досвід народних дружин для посилення постів Державної автоінспекції в межах адміністративних кордонів міста.

Як повідомляється в прес-релізі компанії у вівторок, таке рішення було ухвалено у відповідь на відповідне прохання керівництва міліції Маріуполя.

За словами в.о. начальника міського управління внутрішніх справ Олега Моргуна, це актуально на тлі хвилі вандалізму і свавілля по відношенню до автомобілів городян і місцевого малого і середнього бізнесу.

У прес-релізі наголошується, що міська влада високо оцінила перші підсумки участі металургів у патрулюванні міста. Лише за першу добу роботи народних дружин рівень злочинності в Маріуполі різко пішов на спад, не фіксувалися факти мародерства, а спроби пограбувань були оперативно припинені.

Також повідомляється, що колектив Маріупольського меткомбінату (ММК) ім. Ілліча підтримав ініціативу правоохоронців. З 13 травня 24 добровольці серед співробітників підприємства розпочнуть забезпечення громадського порядку на автомагістралях міста. Їх головним завданням буде моніторинг ситуації та всіляке сприяння інспекторам ДАІ у підтриманні порядку на дорогах. Представники міліції очікують, що завдяки участі працівників меткомбінату на маріупольських дорогах знизиться аварійність і кількість правопорушень.

Окрім допомоги народних дружин ММК ім. Ілліча і "Азовсталь" безоплатно забезпечать правоохоронні органи пально-мастильними матеріалами.

"Ситуація в нашому місті стала поліпшуватися, є ознаки стабілізації. Цей успіх треба не просто зберегти, але й розвинути. Міліція потребує нашої допомоги, тому іллічівці не можуть залишатися осторонь. Слідом за пішими патрулями ми допоможемо посиленню автопатрулів ДАІ та спільними зусиллями повернемо порядок і спокій на вулиці Маріуполя", - сказав генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко, якого цитує прес-служба.

У свою чергу гендиректор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі зазначив, що "Металургія - основа економіки міста".

"Це стабільність, зарплати і податки. Маріуполь виріс разом із заводами. У нас спільна історія. Люди це добре розуміють. Тому зараз є схвалення дій металургів, є повага до професії. Ми сподіваємося, що зусилля наших співробітників із відновлення законності і миру в місті слугуватиме прикладом і допоможе якомога швидше повернути наше життя в колишнє русло. Ми всі хочемо лише миру", - резюмував Е.Цкітішвілі.

Як повідомлялося, група "Метінвест" для підтримки порядку в Маріуполі спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини з числа працівників меткомбінатів. Крім того, "Метінвест" слідом за Маріуполем має намір посилити добровольцями міліції Єнакієве, Макіївку, Авдіївку та Харцизьк, де розташовані підприємства холдингу.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА