11:36 16.05.2014

Меджліс кримськотатарського народу проведе термінове засідання у зв'язку із забороною Аксьоновим проводити в Криму масові збори

2 хв читати

Меджліс кримськотатарського народу в п'ятницю збереться на засідання, на якому обговорить ситуацію, що виникла у зв'язку з виданням указу в. о. глави самопроголошеної республіки Крим Сергієм Аксьоновим про обмеження проведення масових акцій до 6 червня.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови меджлісу Наріман Джелялов, фактично цим указом забороняється проведення мітингу, присвяченого 70-м роковинам депортації, який має відбутися 18 травня.

"О 16.00 у нас буде засідання меджлісу, після якого його голова виступить перед журналістами", - сказав він.

Як повідомлялося, 16 травня в. о. глави самопроголошеної республіки Крим С.Аксьонов заборонив проведення в регіоні масових акцій до 6 червня у зв'язку з подіями на південному сході України.

"У зв'язку з тривалими подіями у багатьох містах південного сходу України, внаслідок яких є жертви та постраждалі з боку цивільного мирного населення, з метою усунення можливих провокацій з боку екстремістів, що мають можливість проникнути на територію республіки Крим, щоб уникнути зриву курортного сезону в республіці Крим, заборонити проведення масових заходів на території республіки Крим до 6 червня 2014 року", - йдеться в указі С.Аксьонова.

Текст указу, який було ухвалено в п'ятницю, розміщено на офіційній сторінці Ради міністрів Криму у Facebook.

В указі також пропонується органам влади та місцевого самоврядування Криму скасувати масові заходи, заплановані до 6 червня.

На 18 травня в Сімферополі було заплановано проведення масового мітингу, приуроченого до 70-х роковин депортації з Криму представників деяких народів, зокрема, кримськотатарського. У минулі роки мітинг 18 травня організовували представники незареєстрованої організації – меджлісу кримськотатарського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА