13:30 19.05.2014

Митники продовжують брати хабарі – заступник глави Міндоходів із боротьби з корупцією

2 хв читати

Міністерство доходів і зборів України недостатньо ефективно бореться з контрабандою і корупцією, а співробітники митних органів продовжують брати хабарі, повідомив заступник міністра доходів і зборів України з боротьби з корупцією Михайло Ноняк.

"Якщо говорити про міністерство як таке, то, на мою думку, воно не бореться наразі ефективно з контрабандою і корупцією. Ми намагаємося проводити певну роботу. Я маю своє бачення і свої підходи. І якщо говорити про відділ, покликаний боротися з контрабандою, він наразі не ефективний, і багато з присутніх підприємців бачать ті побори, які нині все одно відбуваються на митницях. Хоча вони начебто і зменшилися, але вони існують", - сказав він на зустрічі з підприємцями в понеділок у Києві.

Свої пропозиції щодо боротьби з корупцією і контрабандою заступник міністра виніс на обговорення в Міндоходів. За його словами, наразі розглядаються кандидатури нових кадрів, "які можуть прийти туди з чистою совістю і які зможуть працювати на благо держави, а не задля свого особистого збагачення".

У свою чергу присутній на зустрічі заступник міністра доходів і зборів, який курирує службу фінансових розслідувань, Володимир Хоменко зазначив, що найбільші корупційні проблеми існують на Одеській та Ужгородській регіональних митницях Міндоходів.

"Сьогодні проблема на митниці є. Особливо питання виникають у зв'язку з контрабандою, вони наразі активно опрацьовуються. Але якщо ми візьмемо такі основні митниці - Одеська, Ужгородська, Львівська, - ще дуже багато питань. Люди в очікуванні, чи надійдуть із Міндоходів вказівки про те, що ми працюватимемо так само, як і раніше. Але я переконаний, що ніхто з нас чотирьох (заступників міністрів - ІФ) ніколи такого дозволу не дасть", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА