19:15 22.05.2014

Генпрокуратура вивчає діяльність екс-міністрів оборони Лебедєва, Саламатіна, Гриценка та Єжеля

2 хв читати

Головне управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури України внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про службову недбалість колишніх керівників Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури з посиланням на начальника Головного управління Петра Візнюка, кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

П.Візнюк поінформував, що рішення, які ухвалювали колишні міністри оборони України, серед яких - Павло Лебедєв, Дмитро Саламатін, Анатолій Гриценко та інші, а також начальники Генштабу, стали об'єктом пильної уваги Головного управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері, оскільки "призвели Збройні сили України до стану неналежної бойової готовності".

"Дії кожного міністра оборони, кожного начальника Генштабу будуть досліджуватись на предмет того, які управлінські рішення вони виносили щодо реформування, скорочення, передислокації Збройних Сил. Окрім того, буде приділено увагу закупівлі озброєння, військової техніки, а також тому, скільки бюджетних коштів витрачено і на що вони пішли. З усіх цих питаннях розслідується багато епізодів, адже ми залучили до цього серйозних експертів своєї справи, групу фахівців військової інспекції та державно-фінансової інспекції", - повідомив П.Візнюк.

На його думку, саме тому нині спостерігаються значні труднощі під час мобілізації, відсутність підготовки військовослужбовців та нормального забезпечення армії всім необхідним.

Головне управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері також відкрило кримінальне провадження стосовно того, що Міноборони за вказівкою колишнього міністра Михайла Єжеля відшкодувало за фіктивними угодами 40 млн грн комерсантам на комунальні потреби, тобто комерційні структури користувалися водою, електроенергією, приміщеннями Збройних сил України і при цьому отримували компенсацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА