19:38 22.05.2014

В УПЦ-КП скаржаться на перешкоджання богослужінням на сході країни, греко-католики та римо-католики утисків не відчувають

2 хв читати

В Українській православній церкві Київського патріархату заявляють про перешкоджання церковній службі на сході країни, в Українській греко-католицькій та Римо-католицькій церквах зазначають, що роботі їхніх священиків не заважають.

"У Слов'янську та Краматорську є громади і є храми, але можливості молитися не маємо, тому що священиків там переслідують, не дають можливості молитися у своїх храмах", - сказав на брифінгу глава УПЦ-КП Філарет (Денисенко) в Києві в четвер після зустрічі в. о. глави держави, голови Верховної Ради Олександра Турчинова зі Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

У свою чергу глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) повідомив, що тиску на священиків у східних регіонах вони не відчувають. За його словами, УГКЦ має свою громаду в Краматорську.

"Дякувати Богові, спокійно моляться. Мав можливість спілкуватися з нашим донецьким владикою, якихось утисків чи нападок на нашу церкву ми не відчуваємо", - розповів глава УГКЦ.

Водночас архієпископ Львівський Римо-католицької церкви в Україні Мечислав (Мокшицький) зазначив, що служба в храмі в Слов'янську також відбувається спокійно та безперешкодно.

"Поки що храм працює, священики також не виїжджають", - сказав він.

Водночас він повідомив, що кілька днів тому невідомий пустив автоматну чергу по вікнах храму в Слов'янську, ніхто не постраждав.

"Кілька днів тому якийсь чи то п'яний, чи то спеціально якийсь терорист випустив чергу автоматну по вікнах, але це було пізно ввечері, нікого не було в храмі, тому лише пошкодив вікна і стіни", - розповів архієпископ Львівський РКЦ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА