16:09 28.05.2014

Прокуратура розслідує низку кримінальних справ cтосовно Портнова і Лукаш

2 хв читати

Прокуратура Києва зареєструвала низку кримінальних проваджень щодо екс-заступника голови адміністрації президента Андрія Портнова та екс-міністра Олени Лукаш, повідомляється на сайті відомства в середу.

Як встановило слідство, у 2010 році А.Портнов незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету ім.Т.Шевченка, проте жодного разу не з'явився на лекціях, але при цьому отримував зарплату.

Крім того, "з метою незаконного впливу на судову систему України вже як представник вищого навчального закладу Він став членом Вищої ради юстиції".

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем),

Щодо О.Лукаш прокуратура розслідує провадження за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, мереж зв'язку), пов'язаних із припиненням роботи всіх Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Мін'юсту.

"О.Лукаш, займаючи в жовтні 2013 року посаду міністра юстиції, дала вказівку т.в.о. гендиректора ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту внести незаконні зміни до комп'ютерних програм, що забезпечують функціонування Єдиних та Державних реєстрів. Це призвело до збоїв у роботі реєстрів", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Як повідомлялося, доступ до 12-ти державних реєстрів Мін'юсту, які веде Держінформ'юст, з 1 жовтня 2013 року став неможливим на кілька днів через технічні проблеми, що виникли після зміни керівництва держпідприємства, ініційованої новим міністром О.Лукаш.

Мін'юст звинуватив підрядників Держінформ'юсту ТОВ "Арт-Мастер" та ТОВ "3-Т" у блокуванні роботи реєстрів, а також у виведенні через них значних державних коштів. У свою чергу ці компанії відкидали обвинувачення в незаконній розтраті, у свою чергу, заявивши про порушення інтелектуальних прав і злому держреєстрів.

Генеральна прокуратура у зв'язку з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Мін'юсту та припиненням роботи реєстрів відкрила кримінальне провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА