12:16 04.06.2014

Договір про створення українсько-польсько-литовської бригади буде ратифіковано до 18 червня - Коваль

1 хв читати
Договір про створення українсько-польсько-литовської бригади буде ратифіковано до 18 червня - Коваль

Документ про створення багатонаціонального військового з'єднання - спільної українсько-польсько-литовської бригади - буде ратифіковано до 18 червня цього року відповідно до домовленостей в. о. міністра оборони України Михайла Коваля з міністрами оборони країн-партнерів.

Як повідомляє управління преси та інформації українського оборонного відомства, про це заявив М.Коваль у вівторок, 3 червня, під час брифінгу за підсумками участі в засіданні комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі.

"Верховна Рада України ухвалила закон "Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі в навчаннях" і затвердила план проведення багатонаціональних навчань. Ми не згорнули жодного заходу й готуємося до їх проведення в повному обсязі, на це виділено відповідні кошти", - зазначив М.Коваль.

Як повідомлялося, в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив 29 травня, що Україна сподівається на підписання вже найближчим часом угоди про створення з Литвою і Польщею спільної військової бригади. Він також розповів, що обговорив із главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічусом питання створення такої спільної військової бригади й висловив сподівання, що під час найближчих зустрічей на найвищому рівні цей документ буде підписано.

У свою чергу Л.Лінкявічус повідомив, що цей проект було розроблено давно, й зазначив, що він має велике значення для подальшої практичної та військової співпраці.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА