10:44 05.06.2014

Затриманого в Криму українського режисера Сенцова катували, стверджує адвокат

2 хв читати

Адвокат затриманого українського кінорежисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе вимагає порушити кримінальну справу за фактом заподіяння своєму підзахисному тілесних ушкоджень, повідомляє "Эхо Москвы".

"Режисера катували, щоб вибити свідчення", - розповів адвокат.

За його словами, наразі О.Сенцов перебуває в "Лефортово". "Там до режисера ставляться добре", - сказав Д.Дінзе.

Як повідомлялося, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів затримали в Криму українського кінорежисера О.Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що його переведено до московського СІЗО.

29 травня представник МЗС України повідомив, що український кінорежисер О.Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі.

30 травня у ФСБ Росії повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи "Правого сектора", яких підозрюють у підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова. О.Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка взято під варту, найближчим часом їм буде висунуто обвинувачення у вчиненні злочинів.

За інформацією спецслужби, затримані готувалися "у складі терористичного угруповання до здійснення вибухів у ніч із 8 на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу "Вічного вогню" та пам'ятника В.І.Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Русская община Крыма" та представництва партії "Единая Россия" в Сімферополі 14 та 18 квітня 2014 року". ФСБ повідомила, що "підозрювані надають свідчення про участь представників "Правого сектора" в організації терористичних актів на території Криму".

Водночас друзі О.Сенцова переконані, що він не міг належати до "Правого сектора".

31 травня стало відомо, що народний депутат (позафракційний) Сергій Тігіпко виділив кошти на адвоката для кінорежисера О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА