13:06 08.06.2014

Друге громадське віче відбувається на Майдані в Києві

1 хв читати
Друге громадське віче відбувається на Майдані в Києві

У Києві на майдані Незалежності у неділю відбувається друге громадське віче.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в недільному вічі беруть участь близько 3 тис. осіб. Оратори зі сцени, встановленій на Майдані, обговорюють поточні події, передусім інавгурацію президента України Петра Порошенка, а також ситуацію на самому Майдані.

Так, отаман Українського козацького війська Микола Бондар повідомив, що практично всі доручення, які подала Рада Майдану на попередньому вічі, виконано. Зокрема, з Майдану виселено понад 150 осіб, які не дотримувалися "сухого закону". Ще частина учасників Майдану вступили до батальйонів самооборони на вимогу Ради Майдану.

При цьому, М.Бондар поставив на голосування і учасники віча підтримали його пропозицію про введення "сухого закону" на Майдані і для киян, а також гостей міста.

Він також заявив, що Рада Майдану готова разом із керівництвом міста вирішити проблему з торгівлею на Майдані. Зокрема, вони мають намір виселити всіх торговців, лотки яких розташовані на Майдані, і обговорити з Київською міською державною адміністрацією місця, які буде відведено під торгівлю.

Представник Громадського сектора Майдану Ганна Лубко заявила, що П.Порошенко зобов'язаний виконати вимоги Майдану – передусім щодо реформування судової системи, а також правоохоронних органів.

На віче запросили представників влади, зокрема П.Порошенка і мера Києва Віталія Кличка, однак станом на 12.50 нікого немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА