17:35 10.06.2014

Махніцький: самопроголошеним керівникам ДНР оголошено про підозру у створенні терористичної організації

2 хв читати
Махніцький: самопроголошеним керівникам ДНР оголошено про підозру у створенні терористичної організації

Самопроголошеному уряду так званої Верховної ради самопроголошеної Донецької народної республіки Денису Пушиліну і прем'єр-міністру ДНР Олександру Бородаю повідомлено про підозру у створенні терористичної організації та вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, а також зміни меж території та державного кордону України.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури України, про це повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький у вівторок.

Дії цих осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 109 (вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.110 (здійснення дій із метою зміни меж території або державного кордону) і 1 ч. ст.258 - 3 (створення терористичної організації, участь у ній, організаційне чи інше сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що протягом березня-травня 2014 р. ці особи вчинили цілеспрямовані дії, спрямовані на створення терористичної організації "Донецька народна республіка", діяльність якої полягала у вчиненні актів тероризму, залякуванні населення, вбивстві громадян і захоплення адміністративних будівель. Це, у свою чергу, призвело до дестабілізації суспільно-політичної ситуації як у регіоні, так і в державі загалом", - наголошується в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що 2 травня 2014 р. Д.Пушиліна оголошено в розшук, і за клопотанням прокуратури суд дав дозвіл на його затримання з метою розгляду питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Наразі аналогічне клопотання підготовлено щодо О.Бородая.

Санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років; санкція ч. 1 ст.258-3 КК України передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА