12:46 25.02.2016

Колишнього в.о. генерального прокурора України Махніцького викликано на допит як свідка - Генпрокуратура

2 хв читати

Колишній виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький викликаний на допит як свідок у кримінальному провадженні щодо перевищення повноважень посадовцями Генеральної прокуратури України, які перешкоджали проведенню розслідування в кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, повідомляє Генеральна прокуратура України.

"Під час проведення досудового розслідування вживаються заходи - виклик для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні колишнього в.о. генерального прокурора України О.Махніцького, оскільки останній на систематичні виклики до слідчого не з'являється", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер.

Згідно з повідомленням, О.Махніцький викликаний на допит у рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України за фактами перевищення повноважень посадовцями Генеральної прокуратури України своїх службових повноважень, які перешкоджали проведенню досудового розслідування в кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям.

Як уточнили в четвер агентству "Інтерфакс-Україна" в Генеральній прокуратурі України, йдеться про допит у рамках розслідування "майданівських справ".

Як повідомили в Генпрокуратурі, в період з грудня 2015 року до лютого 2016 року органом досудового слідства здійснювалися телефонні дзвінки на номер, який був у користуванні колишнього в.о. генерального прокурора України О.Махніцького, з метою запросити останнього для допиту як свідка у вищезгаданому кримінальному провадженні, проте під час цих дзвінків встановлено, що цей номер оператором мобільного зв'язку не обслуговується.

Листами на замовлення Генпрокуратура направила повістки О.Махніцькому на адреси його проживання в м. Львові і м. Києві, проте повістки повернулися в Генеральну прокуратуру України у зв'язку з тим, що адресат за вказаними адресами не мешкає.

"Махніцький Олег Ігоревич, згідно з вимогами ст. 133, 135 Кримінального процесуального кодексу України, викликається до старшого слідчого в особливо важливих справах головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Козюри Г.А. для допиту як свідка в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

О.Махніцький був в.о. генпрокурора з 25 лютого до 18 червня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА