17:18 17.06.2014

Кримська влада заборонила меджлісу проводити в центрі Сімферополя урочистості з нагоди Дня кримськотатарського прапору

2 хв читати

Сімферопольська міська рада не дала дозвіл Меджлісу кримськотатарського народу на проведення в центрі Сімферополя 26 червня заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапору, запропонувавши їх провести в парку на околиці міста.

Як повідомив у вівторок на своїй сторінці в Фейсбук голова секретаріату Меджлісу Ділявер Акієв, 11 червня меджліс подав звернення до Сімферопольської міськради про те, що 26 червня 2014 р. в парку ім. Треньова планує провести культурно-масові заходи, присвячені Дню кримськотатарського прапору.

За його словами, у листі, який у вівторок надійшов із сімферопольського виконкому, зазначається, що в парку ім. Треньова наразі функціонують дитячі ігрові майданчики, атракціони, особливо затребувані під час шкільних канікул, проводяться заняття, конкурси, виставки та інші заходи за участю сотень дітей, у музичній школі (розташована в парку - ІФ) триває набір учнів на 2014/2015 навчальний рік (прослуховування).

"Скупчення великої кількості людей на обмеженій території, не призначеної для розміщення додатково заявленої кількості учасників, може створити умови для порушення громадського порядку, прав і законних інтересів інших громадян. Враховуючи викладене, виконавчий комітет міської ради не погоджує проведення заявленого заходу в парку ім Треньова і пропонує організаторам провести його в парку "Салгірка" на вул. Гурзуфській", - наголошується в документі.

У свою чергу, Д.Акієв зазначив, що в рамках Дня кримськотатарського прапору Меджліс запланував проведення дитячих конкурсів, виставок та інших заходів.

"Але нам не можна, адже наші діти можуть порушити громадський порядок. А той єдиний дитячий паровозик, який катається порожнім у парку, мабуть, і є "атракціони, затребувані під час шкільних канікул". Це все не може довго тривати!!! Врешті-решт у людей урветься терпець!!!", - наголосив голова секретаріату меджлісу.

Як повідомлялося, 16 травня кримська влада заборонила проведення 18 травня на центральній площі Сімферополя традиційного Всекримського жалобного мітингу, присвяченого 70-річчю депортації народів Криму, запропонувавши провести жалобні заходи на сімферопольському мусульманському кладовищі "Абдал". Проте в результаті Меджліс ухвалив рішення провести мітинг не на кладовищі, а на площі перед мечеттю в сімферопольському селищі Ак-Мечеть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА