14:21 19.06.2014

Порошенко підписав закон, згідно з яким вводяться штрафи за несплату парковки водіями транспортних засобів

2 хв читати
Порошенко підписав закон, згідно з яким вводяться штрафи за несплату парковки водіями транспортних засобів

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1283-VII "ПРО внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів", повідомляє прес-служба глави держави.

Верховна Рада 29 травня внесла зміни до законодавства щодо паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів.

Згідно з пояснювальною запискою, серед інших завданням закону є визначення підстав та процедури притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб операторів за порушення встановлених правилами вимог до розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для платного паркування, а також користувачів майданчиків для паркування за несплату вартості послуг з утримання парковок та паркування на місцях, призначених для паркування інвалідів".

Закон передбачає штраф від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів громадян за несплату водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаних паркувальними автоматами та іншими технічними засобами, що забезпечують контроль за паркуванням, або автоматичними в'їзними і виїзними терміналами.

Крім того, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, що не мають пільг, призводить до накладення штрафу на водіїв транспортних засобів від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно із законом передбачено "чітке розмежування повноважень органів місцевого самоврядування і Державтоінспекції МВС з контролю за виконанням правил у частині розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів і в частині гарантування безпеки дорожнього руху відповідно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА