13:13 29.11.2023

СБУ знешкодила рейдерську банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес у Києві

2 хв читати

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією України нейтралізувала в Києві злочинну організацію, яка тероризувала жителів Києва і захоплювала їхній бізнес.

"До складу угруповання входили 15 осіб, серед яких - представники криміналітету з пострадянських країн. Зловмисники намагалися "підім’яти" під себе легальний паркувальний бізнес у Києві. За даними слідства, фігуранти підшукували "привабливі" автостоянки в столиці та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами", - повідомляє пресслужба СБУ.

Фактично бандити "заводили" на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників залишали без нічого. У разі відмови зловмисники чинили збройні напади на підприємців. Їм погрожували насильством і фізичною розправою.

За наявними даними, щомісяця фігуранти отримували мільйонні прибутки, частину з яких спрямовували на поповнення так званої злодійської каси.

У результаті оперативних дій із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО "А" СБУ в столиці затримано шістьох учасників угруповання під час передання їм грошей від потерпілого.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютери й чорнові записи з доказами незаконної діяльності, печатки фіктивних фірм, а також понад пів мільйона готівки у гривневому еквіваленті, ймовірно, отриманої злочинним шляхом.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч.ч. 1 і 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України.

Крім того, дії одного з затриманих додатково кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА