17:59 19.06.2014

Понад 2 тис. працівників ДП "Антонов" провели пікет біля АП на захист генконструктора Ківи

2 хв читати

Понад 2 тис. працівників ДП "Антонов" (Київ) пікетували в четвер Адміністрацію президента України з вимогою відновити на посаді звільненого урядом президента - генерального конструктора ДП Дмитра Ківу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДП, учасники акції передали заступникові головного управління АП із питань економічної політики Анатолію Згребняку підписане 9 тис. працівників ДП "Антонов" колективне звернення до президента Петра Порошенка на захист Д.Ківи.

"Із тим, щоб виключити подальше ігнорування думки трудового колективу та захистити підприємство від рейдерських захоплень, "антонівці" вже сформували загони самооборони", - зазначили в ДП.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів №340 від 9 квітня Д.Ківу було звільнено з посади голови правління держконцерну (ДАК) "Атонов". Причин звільнення не зазначено. За даними підприємства, Кабінет Міністрів за поданням Міністерства промислової політики колишнього уряду також уже схвалив розрив контракту з Д.Ківою як генеральним конструктором ДП "Антонов".

У квітні авіабудівники провели масовий мітинг протесту проти планів уряду звільнити Д.Ківу з посади президента-генконструктора ДП "Атонов". У галузі такі плани пов'язують із непублічною домовленістю високопоставлених чиновників колишнього керівництва країни в особі екс-секретаря РНБО України Андрія Клюєва з РФ щодо розподілу майна авіатранспортного підрозділу ДП "Атонов" - одного з провідних світових операторів важкого транспортного Ан- 124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн.

Разом із російською "Волга-Дніпро" український оператор Ан-124-100 "Руслан" забезпечує реалізацію програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) з надання транспортних можливостей в інтересах Альянсу та ЄС.

У травні біля Будинку уряду відбулася багатотисячна попереджувальна акція провідного українського розробника і виробника авіатехніки ДП "Атонов".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА