16:51 27.06.2014

В'їзний турпотік Києва з початку року скоротився на 35-40%, частка туристів з Європи і РФ - на 50% і 30% - КМДА

3 хв читати
В'їзний турпотік Києва з початку року скоротився на 35-40%, частка туристів з Європи і РФ - на 50% і 30% - КМДА

Потік туристів у Києві з початку 2014 року через нестабільну ситуацію в столиці та Україні, скоротився приблизно на 35-40%, при цьому скорочення кількості туристів з Європи і Росії у загальному турпотоці столиці становило приблизно 50% та 30% відповідно.

Такі оперативні дані з посиланням на інформацію постійного моніторингу столичного турринку повідомив керівник відділу організації туристичної діяльності управління туризму київської міської держадміністрації (КМДА) Леонід Матвєєв.

"У цьому році десь 35-40% (скорочення в'їзного турпотоку Києва - ІФ)", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Л.Матвєєв також уточнив, що з початку поточного року у в'їзному турпотоці столиці частка туристів, зокрема з країн Європи, скоротилася практично на 50%, з Росії - на 30%.

У зв'язку з цим влада Києва вважає перспективним співробітництво з Пекіном для збільшення потоку в'їзного туризму до столиці та України за рахунок китайських туристів, додав Л.Матвєєв.

Внаслідок скорочення потоку в'їзного туризму в столиці також значно постраждали готелі в центрі Києва, зокрема, "Дніпро" і "Хрещатик", завантаження яких з початку поточного року впала на 50-60%.

"Були дні, коли у них було заселені по п'ять-сім номерів. Це притому, що у них по вісім поверхів і на кожному в середньому по 20 номерів", - додав Л.Матвєєв.

Водночас він зазначив, що на сьогодні ситуація з в'їзним туризмом в Києві починає поліпшуватися, проте говорити про значні поліпшення з в'їзним туризмом, як у столиці, так і в Україні загалом, можна буде лише після встановлення миру в країні.

При цьому Л.Матвєєв зазначив, що туристична галузь України, яка страждає від недофінансування з боку держави та відсутність держпрограми розвитку в останні роки, через останні події навряд чи отримає необхідне утримання установ охорони здоров'я найближчим часом. Таким чином, розвиток української туристичної галузі зараз можливий лише шляхом співпраці влади з представниками бізнесу на умовах державно-приватного партнерства.

"Ще три-чотири роки тому у середньому перебування туристів в Києві становило 2,5 дня, сьогодні - вже чотири дні", - уточнив Л.Матвєєв.

На сьогодні загалом в Києві налічується близько 3 тис. турппідприємств, 205 засобів розміщення, додав він.

За словами Л.Матвєєва, за підсумками 2013 року загальний туристичний потік Києва, зокрема виїзний, в'їзний та внутрішній, знизився на 1,7% і становив понад 4 млн. осіб. При цьому зниження в'їзного турпотоку становить приблизно 20-25%, тоді як виїзний турпотік зріс на 18%.

Частка в'їзного туризму в загальному потоці столиці в минулому році становила близько 58%, або понад 2,3 млн осіб, із них понад 1,5 млн осіб - іноземні туристи, близько 0,8 млн - українські. Частка туристів, які відвідали Київ, зокрема, з Росії, становив приблизно 30%, з Білорусі - 9%, Німеччини, Великобританії і США - приблизно на 7%. При цьому частка туристів з РФ у турпотоці в Україні загалом у минулому році становила близько 60%.

Обсяг столичного ринку туристичних послуг, зокрема виїзний, в'їзний та внутрішній туризм, у 2013 році в грошовому вираженні загалом становив близько 12 млрд грн, відрахування до галузі міського бюджету - 460 млн грн.

Частка туристичної галузі Києва в загальному обсязі валового внутрішнього продукту (ВВП) України за підсумками 2013 року становила 1,49%, частка у ВВП країни української туристичної галузі загалом - 0,49%, , сказав Л.Матвєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА