14:04 20.07.2014

СБУ оприлюднила переговори представників "ДНР", які доводять, що бойовики заховали чорні скриньки з малайзійського авіалайнера

2 хв читати

Служба безпеки України оприлюднила кілька записів телефонних переговорів представників самопроголошеної "ДНР", що вказують на приховування бойовиками і російською стороною бортових самописців із "Boing 777", що розбився в Донецькій області 17 липня.

В оприлюднених аудіозаписах стверджується, що "голова служби безпеки" "ДНР", командир батальйону "Схід" Олександр Ходаковський під час телефонних переговорів із представниками "МНС ДНР", які ввечері 18 липня перебували на місці падіння авіалайнера, наполягав на тому, що бортові самописці "Боїнга" не мають потрапити в чужі руки". "Все, що знайдете, забирайте, щоб стороннім до рук не попало. Всім, хто там приїжджає - ОБСЄ та іншим", - наполягає О.Ходаковський.

Важливість знайдення чорних скриньок він мотивує тим, що "Москва цікавиться з приводу того, де скриньки... значить, оскільки доля чорних скриньок цікавить передусім, вони мають опинитися під нашим контролем".

"У мене до вас прохання. Це не моє прохання. Наших товаришів зверху дуже цікавить доля чорних скриньок. Це мається на увазі з Москви", - наголошує О.Ходаковський.

Також у розмові з одним зі співробітників "МНС ДНР" Андрієм О.Ходаковський сказав, що "там дві одиниці у "Хмурого", начальника розвідки "Стрілка" (громадянин РФ Ігор Гіркін, один із керівників ДНР - ІФ)".

Водночас 20 липня представники так званої "Новоросії" у "твіттері" повідомили, що чорні скриньки "Боїнга-777" доставлено до Донецько. "Чорні скриньки... привезли в Донецьк", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, літак "Боїнг-777" Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), розбився 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "теракт".

У п'ятницю, 18 липня, представники бойовиків заявили, що знайшли чорні скриньки "Боїнга". Пізніше так званий перший віце-прем'єр самопроголошеної Донецької народної республіки Андрій Пургін заявив, що бортові самописці малайзійського "Боїнга" буде передано до Москви на експертизу.

У свою чергу, так званий прем'єр самопроголошеної "ДНР" Олександр Бородай заявив, що він поки що не може підтвердити факту знайдення чорних скриньок на місці катастрофи "Боїнга 777". "Предмети, знайдені раніше ополченцями, ймовірно, чорними скриньками не є", - сказав він.

Того самого дня співробітники Державної служби з надзвичайних обставин України повідомили, що знайшли на місці падіння малазійського літака дві чорні скриньки, але їх місцезнаходження не зазначається, повідомив радник голови Донецької обладміністрації Костянтин Батозський.

19 липня ввечері спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що українська сторона не має жодної чорної скриньки з "Боїнга-777" Malaysia Airlines.

Представники ОБСЄ, які прибули на місце аварії авіалайнера, також повідомили, що їм ніхто не повідомляє місцезнаходження чорних скриньок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА