14:37 26.07.2014

Київ відправив Софії ноту у зв'язку з діями аніматора в болгарському таборі щодо українських дітей

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України обурене і категорично засуджує дискримінаційні та українофобські вчинки керівника групи аніматорів літнього табору "Містраль" на узбережжі Чорного моря в Болгарії Ігоря Абессинова щодо дітей з України.

Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України, українські дипломати взяли до відома свідчення родичів українських дітей та очевидців. Згідно з повідомленням, І.Абессинов заборонив демонструвати і носити українські національні символи в таборі відпочинку.

МЗС наголошує, що в цьому випадку мало місце "моральне знущання, яке було завдано дітям з України через демонстративний прояв неповаги до української національної символіки".

Київ вважає, що ці факти можуть свідчити про скоєний І.Абессиновим злочин дискримінації за національною ознакою, порушення прав і свобод людини, розпалювання ксенофобських настроїв і міжетнічної нетерпимості.

"Така поведінка неприпустима для демократичного суспільства та європейської держави, в якій працевлаштований цей громадянин, і не може залишитися без належної реакції української та болгарської сторін", - наголошується в повідомленні.

МЗС України направляє ноту зовнішньополітичному відомству Республіки Болгарія з проханням дати правову оцінку діям І.Абессинова, провести розслідування цього інциденту і вжити заходів, щоб не допустити подібних випадків у майбутньому.

З метою надання необхідного консульсько-правового захисту і сприяння українським дітям, а також з'ясування всіх обставин на місце інциденту прибув український консул.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС і посольства України в Болгарії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА