12:00 28.07.2014

Від початку АТО по 26 липня в Україні загинули 1129 мирних жителів, 3442 людини дістали поранень - четверта доповідь ООН

2 хв читати
Від початку АТО по 26 липня в Україні загинули 1129 мирних жителів, 3442 людини дістали поранень - четверта доповідь ООН

Від початку проведення антитерористичної операції (середина квітня) по 26 липня в Україні загинули щонайменше 1129 людей, ще 3442 дістали поранень, зазначено в четвертій доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"Спираючись на найбільш достовірні з наявних даних, моніторингова місія з прав людини та Всесвітня організація охорони здоров'я вважають, що кількість загиблих у період із середини квітня по 15 липня становить щонайменше 1 тис. людей. Станом на 26 липня щонайменше 1129 людей убито та 3442 - поранено", - зазначено в представленій в понеділок доповіді ООН, яка охоплює період із 8 червня по 15 липня 2014 року. При цьому в Управлінні Верховного комісара наголосили, що достовірну кількість загиблих важко підрахувати.

За інформацією прес-офісу Управління Верховного комісара ООН з прав людини, у звіті йдеться про те, що на сході України озброєні особи продовжують викрадати, тримати під вартою, катувати та страчувати людей, яких тримають як заручників із метою залякування та "здійснення своєї влади над населенням грубими і жорстокими засобами".

У відповідь, зазначено в доповіді, українська влада протягом липня прискорила проведення операції із гарантування безпеки в районах, що залишаються під контролем озброєних груп, під час якої точаться важкі бої в населених пунктах та в околицях.

Згідно з доповіддю, загострення ситуації на сході негативно позначається на іншій частині країни: зокрема, в інших регіонах України необхідно тимчасово розселити понад 100 тис. біженців.

"У доповіді зазначено, що безкарність у східних районах країни, контрольованих озброєними групами, призвела до краху верховенства права", - повідомляє прес-офіс Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Крім того, в доповіді зазначено цифру уряду України щодо матеріальної шкоди від збройного протистояння на сході, яка становить приблизно 8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА