12:19 06.08.2014

"МТС Україна" просить інших мобільних операторів допомогти організувати технічний роумінг для відновлення своїх послуг в АРК

2 хв читати
"МТС Україна" просить інших мобільних операторів допомогти організувати технічний роумінг для відновлення своїх послуг в АРК

ПРАТ "МТС Україна" просить інших мобільних операторів допомогти організувати технічний роумінг як тимчасове рішення для відновлення послуг "МТС Україна" в Автономній республіці Крим, йдеться в повідомленні оператора, розміщеному на офіційному сайті в середу.

У компанії зазначають, що ситуація з роботою мережі оператора є несподіванкою як для кримських абонентів, так і для самої компанії, пояснюючи це втручанням в роботу мережі ззовні.

"Компанія фактично позбулася можливості керувати важливим вузловим об'єктом, який відповідає за забезпечення послуг зв'язку в Сімферополі. Він був відключений від мережі ззовні. Зупинка обладнання і відсутність зв'язку у жителів багатотисячного міста призвели до масового невдоволення і обурення людей, що, очевидно, і пояснює непереконливі спроби звинуватити в тому, що відбувається, українського оператора", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що дії, які призвели до ситуації, що виникла, перебувають поза межами діяльності компанії, при цьому оператор вживає всіх заходів, щоб відновити свої послуги на півострові.

"Ми усвідомлюємо, наскільки важливою для людей і для бізнесу є доступність телекомунікаційних послуг, тому в терміновому порядку вживаємо всіх заходів для відновлення зв'язку в Криму. Зокрема, ми звернулися до інших українських операторів, що здійснюють діяльність на території півострова, з проханням допомогти організувати технічний роумінг в їхніх мережах як тимчасове рішення для швидкого відновлення зв'язку. Наразі наші колеги на ринку опрацьовують можливість оперативної реалізації цього рішення. Ми оперативно інформуватимемо абонентів про ситуацію зі зв'язком у Криму", - зазначають у "МТС-Україна".

Агентство "Інтерфакс-Україна" попросило Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) прокоментувати ситуацію з частотами в Криму, які належать Україні, однак поки що чіткого коментаря від регулятора отримати не вдалося.

Як повідомлялося, 5-6 серпня в Сімферополі і Севастополі зв'язок від "МТС Україна" відсутній.

4 серпня російське ТОВ "К-Телеком" запустило мережу стільникового зв'язку в Криму. Російська держкомісія з радіочастот (ДКРЧ) видала "К-Телекому" GSM-частоти, на яких працює мережа "МТС-Україна", "донька" російської МТС. Остання заперечує афілійованість із "К-Телеком".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА