20:12 12.08.2014

ВР ухвалила закон про податковий і митний контроль у ВЕЗ Криму, особливості економдіяльності на тимчасово окупованій території України

2 хв читати

Верховна Рада ухвалила закон про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України.

За закон проголосували 227 народних депутатів із 332, зареєстрованих у залі засідань.

Згідно із законом, вільна економічна зона Криму вводиться в межах двох адміністративно-територіальних одиниць України, а також Республіки Крим і м. Севастополя.

Як зазначено в документі, на території вільної економічної зони (ВЕЗ) Криму діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб, зокрема, особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового та митного законодавства України, а також особливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб. У межах вільної економічної зони Криму створюється вільна митна зона.

Вільна економічна зона створюється без погодження з відповідними органами місцевого самоврядування або виконавчої влади. На території вільної економічної зони Криму не стягують загальнодержавних податків та зборів. Фізична особа, яка має податкову адресу на іншій території України, ніж вільна економічна зона Криму, зобов'язана задекларувати об'єкти житлової нерухомості, що перебувають в її власності та розташовані на території вільної економічної зони Криму.

Закон обумовлює, що товари, які були вироблені, перероблені або перебували у вільному обігу на тимчасово окупованій території України до набуття чинності законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", вважаються товарами з українським статусом, які вільно переміщуються на іншу територію України без застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності до 1 січня 2015 року.

У законі зазначено, що Україна гарантує захист майнових та немайнових прав фізичних і юридичних осіб на території вільної економічної зони Криму згідно із законами країни, що, зокрема, стосуються захисту іноземних інвестицій.

Державні гарантії за внутрішніми та зовнішніми місцевими позиками Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, а також осіб, які перебувають на цій території, не надаються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА