15:29 13.08.2014

Українська колона гуманітарної допомоги в четвер вирушить до постраждалих від бойовиків східних регіонів - уповноважений президента Геращенко

2 хв читати
Українська колона гуманітарної допомоги в четвер вирушить до постраждалих від бойовиків східних регіонів - уповноважений президента Геращенко

Українську колону гуманітарної допомоги вже формують, і в четвер, 14 серпня, вона вирушить до постраждалих від бойовиків східних регіонів країни, зазначає уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко.

"Після того, як із Червоним Хрестом українська сторона погоджувала маршрут, логістику й інші технічні питання, ми почали формувати нашу гуманітарну колону, яка вже завтра вирушить у рамках міжнародної гуманітарної Місії Червоного Хреста до постраждалих регіонів", - написала вона на своїй сторінці у мережі Facebook у середу.

Щодо ситуації з російською гуманітарною допомогою І.Геращенко прокоментувала: "Що буде з 280 КамАЗами? Якщо там гуманітарка - її перевантажать на українському кордоні для потреб Червоного Хреста й під юрисдикцією Червоного Хреста, і тільки у такому вигляді її можуть доправляти в постраждалі райони. Ніяк інакше".

Уповноважений президента також зазначила: невідомо, що в тих машинах. "Може, вони порожні, а їхні водії - спецназівці. Може, там заборонені до ввезення предмети. Тому ця колона легально й офіційно до України не увійде. Ніяких російських машин, георгіївських стрічок, зірок, водіїв і конвоїрів тут не буде. Це офіційна позиція влади", - заявила І.Геращенко.

Раніше в середу на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству охорони здоров'я й Міністерству закордонних справ сформувати колону для доставки товарів першої необхідності на схід країни.

Він зазначив, що уряд України додатково виділить 10 млн грн на закупівлю товарів першої необхідності. "Уряд України та президент України доправляють товари першої необхідності на вусі звільнені території. Ми як українська держава забезпечували й далі забезпечуватимемо своїх громадян, тому уряд виділяє додаткових 10 млн грн на закупівлю товарів першої необхідності", - сказав А.Яценюк.

Крім того, за словами прем'єра, в Міжнародному фонді допомоги є близько $6 млн, що перебувають у керуванні комісара ООН. Ці кошти також буде спрямовано на надання гуманітарній допомозі східним областям країни.

Окремо прем'єр-міністр звернувся до Червоного Хреста з проханням надати допомогу в тому, щоб ці товари дійшли до людей, оскільки території контролюють бойовики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА