15:47 27.08.2014

Генпрокуратура України не має інформації про нібито вивезення вантажівками російського "гумконвою" заводського обладнання з Луганська

1 хв читати
Генпрокуратура України не має інформації про нібито вивезення вантажівками російського "гумконвою" заводського обладнання з Луганська

У Генеральній прокуратурі України немає інформації про те, що російський "гуманітарний конвой" вивіз із території Луганської області якесь заводське обладнання, повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

"Я особисто спілкувався під час святкування Дня Незалежності з керівником Прикордонної служби генералом Литвином, і він мене запевнив, що жодне обладнання з заводів не вивозилося, що вони знають, що вивозилося, як виїжджали ці автомашини", - сказав В.Ярема на прес-конференції в середу в Києві.

При цьому генпрокурор зазначив, що пояснення голови Держприкордонслужби Миколи Литвина він отримав в усній формі. "Підстав йому не вірити немає", - сказав В.Ярема.

Водночас він порадив журналістам звернутися з таким питанням безпосередньо до М.Литвина.

Як повідомлялося, 23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що, за оперативною інформацією, вантажні автомобілі, які зайшли на територію України під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", та обладнання Луганського патронного заводу.

Однак 25 серпня А.Лисенко повідомив, що у вантажівках російського "гуманітарного конвою", які повернулися до РФ із Луганська, обладнання з луганських заводів не виявлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА