16:34 28.08.2014

"Херсонобленерго" завершило будівництво обхідної ЛЕП, відключивши електропостачання російських військових об'єктів у Криму

2 хв читати
"Херсонобленерго" завершило будівництво обхідної ЛЕП, відключивши електропостачання російських військових об'єктів у Криму

Енергопостачальна компанія ПАТ "Херсонобленерго" завершила будівництво повітряної лінії 10 кВ протяжністю 2 км для безпосереднього електропостачання споживачів обленерго без використання ділянки ПЛ-10 кв ф-635, що проходить територією Криму, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії в четвер.

Об'єкти електропостачання, які внаслідок анексії Криму були зайняті російськими військами, зокрема, пропускний пункт на території півострова, тепер не забезпечуються електроенергією від "Херсонобленерго".

Водночас у прес-службі підприємства уточнили, що електропостачання об'єктів, розташованих на окупованій території Криму, які раніше отримували живлення від мереж "Херсонобленерго", наразі здійснюється за рахунок дизельних генераторів.

Як повідомлялося, проект спорудження обхідний лінії, будівництво якої розпочалося 22 серпня, погоджено з Міністерством енергетики та вугільної промисловості та НКРЕ.

Раніше в "Херсонобленерго" зазначали, що електропостачання пропускного пункту та інших військових об'єктів, розташованих на території Криму, є вимушеним, оскільки лінія, що їх живить, починається на території материкової частини України, переходячи потім на контрольовану російськими військовими територію півострова Крим. Уздовж повітряної лінії розташовані мінні поля, що виключало можливість доступу до неї персоналу компанії.

Надалі лінія повертається на територію материкової частини України, де, окрім живлення російського пропускного пункту, забезпечує електропостачання кількох споживачів "Херсонобленерго", зокрема українського прикордонного пункту, митного пункту, двох двоповерхових житлових будинків. Таким чином, окреме знеструмлення об'єктів, на яких перебувають російські військові, без відключення українських споживачів, було неможливо.

"Херсонобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Херсонської області. Групу VS Energy належить 94,51% акцій обленерго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА