17:22 02.09.2014

Порошенко спростив реєстрацію ліків для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІД та інших тяжких захворювань

1 хв читати
Порошенко спростив реєстрацію ліків для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІД та інших тяжких захворювань

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1637-VII "Про лікарські засоби" щодо удосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально небезпечних і тяжких хвороб".

Як повідомляє у вівторок прес-служба глави Української держави, згідно з документом спрощується процедура реєстрації деяких лікарських засобів та доступу на український ринок медикаментів, які отримали у США та ЄС статус орфанних (орфанні препарати, англ. orphan drug, – фармацевтичні засоби, розроблені для лікування рідкісних захворювань, які умовно називають орфанними ("сирітськими") хворобами, – ІФ). Йдеться про засоби, призначені для лікування таких хвороб, як туберкульоз, ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити та тяжких онкологічних, рідкісних захворювань.

"Тобто, скасовується реєстрація в Україні таких лікарських засобів із застосуванням тривалої і складної процедури, яка, по суті, дублює процедури, пройдені в США або ЄС", - зазначено в повідомленні.

Згідно із законом також доповнюється перелік незареєстрованих лікарських засобів, що можуть ввозитися на митну територію України, лікарськими засобами, призначеними для лікування рідкісних (орфанних) захворювань, які в установленому порядку допущені до застосування на території США або ЄС, незалежно від того, чи зареєстровані вони компетентними органами зазначених країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА