12:36 03.09.2014

У "ДНР" заявили про готовність до політичного врегулювання конфлікту з Києвом, якщо українські військові справді припинять вогонь

2 хв читати

Лідер "Ополчення Донбасу", депутат Верховної Ради самопроголошеної "Донецької народної республіки" Мирослав Руденко заявив про можливість переходу від воєнного опору до політичного врегулювання конфлікту з Києвом, якщо буде додержано домовленості щодо припинення вогню.

"Якщо українська сторона додержить своїх обіцянок припинити вогонь, ми готові до врегулювання процесу в політичному руслі", - заявив М.Руденко в середу, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу".

Він вітав повідомлення про досягнуту домовленість щодо припинення вогню, хоча й поставився до нього з обережністю.

"Якщо це не черговий політичний прийом Києва, як це вже було влітку, і справді вони підуть на припинення вогню, це дасть змогу спрямувати процес у політичне русло. Безумовно, це можна тільки вітати", - заявив М.Руденко "Інтерфаксу".

При цьому на запитання про можливе припинення вогню з боку "ДНР" він відповів: "Консультації для того й відбуваються, щоб перевести процес із військового русла в політичне. Ми виходили на референдум не для того, щоб воювати".

Раніше в середу стало відомо, що президенти України й Росії Петро Порошенко й Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися про постійне припинення вогню на Донбасі. Як повідомляється на сайті глави української держави в середу, "результатом розмови стала домовленість про постійне припинення вогню на Донбасі, було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру". Раніше про цю телефонну розмову повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, зазначивши, що "погляди президентів двох країн на можливі шляхи виходу з важкої кризової ситуації значною мірою збігаються".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА