12:00 04.09.2014

Приватизований Тарутою комплекс "Айвазовське" може перейти у власність Республіки Крим

2 хв читати
Приватизований Тарутою комплекс "Айвазовське" може перейти у власність Республіки Крим

Наступним об'єктом українських олігархів, який може перейти у власність Республіки Крим, може стати лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" (Партеніт, Велика Алушта).

Як повідомило кримське інформагентство "Крыминформ" із посиланням на голову держради Криму Володимира Константинова, прокуратура республіки вже перевіряє законність приватизації комплексу.

"Прокуратура поінформована сьогодні (3 вересня - ІФ) в. о. глави республіки Крим Сергія Аксьонова, щоб він узяв під контроль відкриття провадження у справі приватизації пансіонату "Айвазовське" в Партеніті - це теж дуже скандальний об'єкт доволі відомого губернатора, який сидить у Маріуполі й потурає братовбивчій війні, вбивствам мирних громадян, своїх громадян", - наводять слова В.Константинова.

На його думку, фактичними ініціаторами перевірки стали прості кримчани, обурені обгороджуванням парку пансіонату огорожею.

Як повідомлялося, Фонд держмайна (ФДМ) України у грудні 2013 року оголосив конкурс продажу на аукціоні цілісного майнового комплексу (ЦМК) держпідприємства "Айвазовське" (смт Партеніт, Алушта, АРК). Початкова стартова ціна ЦМК підприємства з ПДВ становила 5 млн 178,304 тис. грн.

Площа лікувально-оздоровчого комплексу "Айвазовське", розташованого поблизу підніжжя гори Аю-Даг, становить 25 га.

ПАТ "Лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське" створено 2003 року. Згідно з даними Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, на другий квартал 2013 року ТОВ "Проектно-будівельне підприємство "Азовінтекс" (Маріуполь Донецької обл.) володіло 100% ПАТ "Лікувально-оздоровчий комплекс "Айвазовське". У свою чергу, "Азовінтекс" у рівних частках належить українським бізнесменам Сергію та Олександру Тарутам.

Статутний капітал лікувально-оздоровчого комплексу "Айвазовське" становить 34,538 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА