16:55 04.09.2014

Лідери бойовиків заявляють про готовність припинити вогонь, якщо влада України підпише план врегулювання ситуації на сході країни

2 хв читати
Лідери бойовиків заявляють про готовність припинити вогонь, якщо влада України підпише план врегулювання ситуації на сході країни

Голови самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" заявили про готовність віддати наказ про припинення вогню на сході України у разі досягнення 5 вересня домовленостей і підписання представниками Києва плану політичного врегулювання конфлікту.

"Глава Донецької народної республіки Олександр Захарченко та голова Луганської народної республіки Ігор Плотницький заявили, що готові завтра, 5 вересня 2014 року, о 15:00 віддати наказ про припинення вогню у разі, якщо вдасться досягти домовленостей, і представники України підпишуть план політичного врегулювання конфлікту", - йдеться у спільній заяві голів "ДНР" і "ЛНР".

При цьому, відповідаючи на запитання про готовність припинити вогонь у відповідь на одностороннє припинення вогню силами антитерористичної операції, О.Пургін сказав: "Подивимося, як вони виконуватимуть своє припинення вогню. Якщо дійсно вогонь припиниться з їхнього боку, можливо, і ми припинимо вогонь".

Крім того, голови "ДНР" і "ЛНР" заявили, що в п'ятницю в Мінську представлять на розгляд контактної групи свої пропозиції щодо режиму припинення вогню, в яких будуть детально прописані гарантії дотримання цього режиму сторонами конфлікту".

Раніше в четвер президент України Петро Порошенко, що перебуває на саміті НАТО в Ньюпорті, висловив припущення, що рішення про двостороннє припинення вогню на сході України може бути досягнуто контактною групою в результаті переговорів в Мінську в п'ятницю. "Завтра о 14:00, якщо це буде підтверджено, якщо зустріч відбудеться, я звернуся і дам доручення керівництву Генерального штабу про двостороннє припинення вогню, і ми сподіваємося, що імплементацію мирного плану буде розпочато завтра", - сказав глава української держави.

П.Порошенко додав, що перший крок до миру - це припинення вогню, а також рішучі дії, що сприятимуть роззброєнню, загальнонаціональному діалогу, прийняттю відповідних законодавчих актів для встановлення стабільності в Луганській і Донецькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА