11:27 11.09.2014

Гуманітарний конвой для Донбасу перебуває в Ростові - МНС РФ

2 хв читати
Гуманітарний конвой для Донбасу перебуває в Ростові - МНС РФ

Російський гуманітарний конвой, призначений для жителів південного сходу України, стоїть нерухомо поблизу кордону з Україною в Ростовській області.

"Вантажі гуманітарної допомоги, сформовані нами, стоять без руху поблизу Донецька в Ростовській області на кордоні. Ми зібрали близько 2 тис. тонн. Це предмети першої необхідності, медикаменти, продукти харчування, обладнання для очищення води, пересувні електростанції та інші супутні види товарів, які потрібні сьогодні населенню південного сходу України", - заявив на засіданні комітету громадської підтримки жителів цих регіонів у Раді Федерації заступник голови МНС Володимир Степанов.

Він повідомив, що збір гуманітарної допомоги відбувається в усіх регіонах Росії від Калінінграда до Далекого Сходу.

За його словами, затримка з доставкою гуманітарної допомоги пов'язана з тим, що попередній план, який раніше було погоджено з українською стороною, так і не реалізовано.

У свою чергу, заступник голови регіональної делегації Міжнародного червоного хреста (МЧХ) у РФ, Білорусі та Молдові Бруно Ускине, відповідаючи на запитання про участь представників МЧХ у супроводі гуманітарного конвою, зазначив, що 16 представників МЧХ перебувають у Ростовській області, проте проблема полягає в тому, що "немає згоди ні з боку Росії, ні з боку України".

"У нас немає згоди ні з боку Росії, ні з боку України на просування колони, йдеться про письмову згоду, де має бути прописано, що МЧХ має супроводжувати гуманітарний конвой", - пояснив Б.Ускине.

У комітеті громадської підтримки жителів південного сходу України заявили про те, що російська сторона дала свою згоду. "Вам треба бути наполегливими й домогтися з боку України згоди. Ви пасивно поводитеся", - заявив, звертаючись до Б.Ускине, голова комітету, віце-спікер Ради Федерації Юрій Воробйов.

Він підтримав пропозицію прийняти звернення до Верховної Ради України з тим, щоб українські парламентарі посприяли доставці гуманітарної допомоги. "Такі рішення потрібно приймати якнайшвидше. Це громадяни України, принаймні так заявляє київська влада. Тому звернімося до Ради, щоб зрушити ситуацію з мертвої точки", - зазначив Ю.Воробйов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА