16:58 17.09.2014

Україна накопичила у ПСГ другі за обсягом запаси газу в Європі, а також має вільні потужності

2 хв читати
Україна накопичила у ПСГ другі за обсягом запаси газу в Європі, а також має вільні потужності

Україна станом на 15 вересня накопичила у своїх підземних сховищах (ПСГ) 16,3 млрд куб. м природного газу, що на 14%, або на 2,2 млрд куб. м, вище від показника на цю саму дату 2013 року, повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз" у середу.

За її даними, на сьогодні великі запаси газу в ПСГ у Європі має лише Німеччина, де накопичено близько 20,1 млрд куб. м, на третьому місці - Італія із запасами близько 15,6 млрд куб. м газу.

"Україна має найбільші ПСГ в Європі. Наразі ми серед лідерів за запасами природного газу в підземних сховищах. При цьому українські ПСГ заповнені лише на 51%. У Німеччині та Італії вільних потужностей для закачування газу майже не залишилося: їхні сховища заповнені більш ніж на 90% ", - наведено в повідомленні слова голови правління "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва.

"Українські ПСГ - стратегічний ресурс для зміцнення енергетичної безпеки Європи. Для України та наших європейських партнерів це можливість накопичувати газ у літній період, коли ціни на нього найнижчі. Українські ПСГ також можуть стати потужним інструментом для створення європейського резерву газу", - зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Згідно з оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту "Укртрансгазу", станом на 15 вересня закачка природного газу відбувається до шести підземних сховищ у режимі 34,9 млн куб. м на добу.

Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31,95 млрд куб. м. Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз" (30,95 млрд куб. м), ще одне сховище (1 млрд куб. м) - "Чорноморнафтогаз".

До системи 12 підземних сховищ "Укртраснгаз" входять: Більче-Волицько-Угерське ПСГ місткістю 17,05 млрд куб. м, Угерське - 1,9 млрд куб. м, Дашавське - 2,15 млрд куб. м, Опарське - 11,92 млрд куб. м (усі чотири - УМГ "Львівтрансгаз"), Богородчанське - 2,3 млрд куб. м (УМГ "Прикарпаттрансгаз"), Червонопартизанське - 1,5 млрд куб. м, Солохівське - 1,3 млрд куб. м, Олишівське - 0,31 млрд куб. м (усі три - УМГ "Київтрансгаз"), Пролетарське - 1 млрд куб. м, Кегичівське - 0,7 млрд куб. м (обидва - УМГ "Харківтрансгаз"), Краснопопівське - 0,42 млрд куб. м, Вергунське - 0,4 млрд куб. м (обидва - УМГ "Донбастрансгаз").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА