11:56 22.09.2014

За добу позиції українських військових були обстріляні 40 разів

3 хв читати
За добу позиції українських військових були обстріляні 40 разів

У неділю тривали обстріли позицій українських військових на Донбасі, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати обстріли і вдаватися до наступальних дій, намагаючись витіснити українські війська із займаних ними позицій. Зокрема, зафіксовано чотири обстріли позицій українських військ у районі аеропорту в Донецьку. Обстріли здійснювалися з танків і мінометів", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Крім того, в районі н. п. Гранітне (Донецька обл.) міст і позиції українських військовослужбовців у південних передмістях цього населеного пункту обстріляні не менше ніж шість разів. "Обстріли здійснювалися з мінометів, ствольної артилерії та стрілецької зброї. Противник робив спроби штурму, всі їх було відбито. Під час наступальних дій бойовиків значну їх частину було знищено, зокрема снайперський підрозділ, що висувався на позиції для обстрілу наших підрозділів", - наголосив Д.Тимчук.

Згідно з інформацією, з мінометів було обстріляно позиції поблизу н. п. Піски та Трудівське (обидва - Донецька обл.).

"Зафіксовано чотири обстріли позицій українських військ у районі н. п. Дебальцеве. Обстріли здійснювалися з артилерії, мінометів і РСЗВ БМ-21 "Град". Двічі обстріляні позиції біля н. п. Маріуполь, зокрема з РСЗВ БМ-21 "Град". Позиції українських військ у секторі "М" за добу обстріляні 12 разів. Загалом зафіксовано не менше ніж 40 обстрілів позицій українських військ", - зазначив Д.Тимчук.

Він також повідомив, що найбільш складна ситуація в зоні конфлікту на Донбасі надалі зберігається в н. п. Донецьк, Дебальцеве, Маріуполь.

"За наявними даними, російсько-терористичні війська готують наступ одночасно і на приморському напрямку, і на півночі контрольованої ними зони в Донецькій і Луганській областях. Нині керівництво терористичних організацій обговорює з російським командуванням, який напрямок обрати основним, а який допоміжним", - розповів Д.Тимчук.

За інформацією групи "Інформаційний спротив", нині активно обговорюється питання щодо призначення Ігоря Безлера (позивний "Біс") "головнокомандувачем Новоросії".

"Водночас ухвалено рішення про серйозні кадрові чистки в лавах керівництва терористських груп. У "ДНР" запущено циркуляр, в якому наказано "комплектувати ДРГ лише з перевірених бійців, що зарекомендували себе в попередніх боях", - йдеться в повідомленні.

Д.Тимчук також заявив: "Помічено прибуття з Росії станцій РЕБ і радіотехнічної розвідки. Ці станції укомплектовані штатними російськими фахівцями й охороняються виключно російськими військовослужбовцями. Переміщаються виключно вночі, ретельно маскуються, параметри роботи станцій місцевим терористам не повідомляють. Частина техніки прибула разом із так званим гуманітарним конвоєм із Росії".

Він також зазначив, що з останнім "гуманітарним конвоєм" із РФ на Донбас прибули боєприпаси, які розвантажують на складах і "ДНР", і "ЛНР".

"У районі н. п. Сніжне та Красний Луч розгортають "тилові органи" (склади, ремонтні майстерні тощо). Там же створено перевалочні бази. Частину вантажів, що прибувають із Росії (переважно боєприпаси, амуніція та спорядження), переправляють далі в район н. п. Тельманове і далі на південь. Через Новоазовськ із РФ прибуває важка техніка та озброєння", - наголосив Д.Тимчук.

Він також зазначив: "Водночас керівництво "ДНР" і "ЛНР" висуває до бойовиків жорстку вимогу берегти техніку та озброєння, аргументуючи це тим, що в найближчому майбутньому потік ВВТ із Росії припиниться, і російське військове командування запропонувало "Новоросії" створювати власну ремонтну базу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА