15:16 23.09.2014

На відновлення інфраструктури ДЗ необхідно близько 878 млн грн

2 хв читати
На відновлення інфраструктури ДЗ необхідно близько 878 млн грн

Відновлення зруйнованої інфраструктури Донецької залізниці (ДЗ), за попередніми підрахунками, коштуватиме 878 млн грн.

Про це повідомив начальник управління аналітики і нормування експлуатаційної роботи головного управління перевезень Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Микола Топчієв на брифінгу в Києві у вівторок.

"На основних напрямках Донецької залізниці через руйнування відсутній рух потягів, що негативно позначається на вантажоперевезеннях і фінансових результатах як ДЗ, так і "Укрзалізниці", - заявив він.

При цьому М.Топчієв уточнив, що потяги не курсують на ділянках Чаплине-Ясинувата, Красноармійськ-Горлівка, Костянтинівка-Дебальцеве, майже паралізована робота залізничних вузлів Дебальцеве й Микитівка. Крім того, немає можливості відправляти вантажні вагони з понад 50 основних вантажних станцій ДЗ.

"Руйнування залізничної інфраструктури призвело до зниження обсягів залізничних перевезень. Загалом за оперативними даними обсяги перевезень вантажів "Укрзалізницею" за січень-серпень 2014 року скоротилися на 6,6%. Зниження рівня перевезень вантажів внутрішнього сполучення за серпень становить 45%. Через бойові дії в серпні вантаження на ДЗ знизилося втричі", - повідомив М.Топчієв.

Він також зазначив, що, попри режим перемир'я, бойовики й далі руйнують залізничні колії, контактну мережу та рухомий склад.

"Зокрема, лише на ДЗ сталося 10 випадків пошкодження залізничних об'єктів і майна за тиждень", - заявив начальник управління адміністрації.

М.Топчієв також повідомив, що з-поміж несанкціонованих втручань у роботу українських залізниць за тиждень було дев'ять повідомлень про встановлення вибухових пристроїв на вокзалах та інших об'єктах інфраструктури, а від початку року - 94 випадки.

Повідомлень про встановлення вибухових пристроїв у рухомому складі за минулий тиждень не було, але від початку року таких повідомлень було 24. Також у рухомому складі й на об'єктах інфраструктури було два випадки виявлення вибухових пристроїв за тиждень і 48 - від початку року, повідомив він.

Щодо насильства стосовно працівників залізничного транспорту або учасників руху від початку року зафіксовано 82 таких випадки.

"Повідомлення про мінування надходять постійно на всі вокзали України. Це Київ, Харків, Полтава, Одеса, Дніпропетровськ, Львів та інші міста. Іноді це доходить до абсурду - по сім-вісім дзвінків на день. Це дестабілізує роботу вокзалів", - резюмував М.Топчієв.

За його словами, цього року на залізниці під час виконання службових обов'язків на робочих місцях загинуло 12 залізничників, поранено - 65.

Як повідомлялося, залізнична галузь України за підсумками 2014 року може недоотримати близько 3 млрд грн доходу в разі, якщо ситуація на сході країни не стабілізується.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА