13:48 08.10.2014

Проти колишнього міністра Табачника відкрито справу, пов'язану з держзамовленням підручників - СБУ

2 хв читати
Проти колишнього міністра Табачника відкрито справу, пов'язану з держзамовленням підручників - СБУ

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України розслідує кримінальне провадження щодо колишнього міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, відкрите за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України в середу, дії колишнього міністра призвели до привласнення керівництвом Державної наукової установи "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" і Державного спеціалізованого видавництва "Освіта" бюджетних коштів у розмірі близько 2,76 млн грн під час виготовлення підручників на державне замовлення.

За даними СБУ, провадження було відкрито ще 19 червня цього року за матеріалами економічної контррозвідки Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області "Матеріали передано до Генпрокуратури, досудове слідство триває", - йдеться в повідомленні.

Крім того, слідчий відділ Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області 17 вересня відкрив кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 КК за фактом привласнення і розтрати 24,4 млн грн бюджетних коштів колишнім першим заступником голови Держінформнауки Борисом Гриневим і генеральним директором Державного науково-дослідного центру "Фонон" та НПК "Наука" Сергієм Ларкіним.

Як заявляють у СБУ, протиправні дії БГринева та С.Ларкіна під час реалізації державної цільової науково-технічної програми "Нанотехнології та наноматеріали" на 2010-2014 роки "завдали економічних збитків державі та призвели до гальмування розвитку науки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА