12:32 31.10.2014

Кличко створює благодійний фонд для відновлення кінотеатру "Жовтень"

2 хв читати
Кличко створює благодійний фонд для відновлення кінотеатру "Жовтень"

Столичний міський голова Віталій Кличко ініціює створення благодійного фонду для відновлення кінотеатру "Жовтень" та розпочинає пошук коштів для початку реставрації будівлі.

"Кінотеатр "Жовтень" має залишатися одним із центрів кінематографії та одним із культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені. Ми ініціюємо створення благодійного фонду "Відновимо разом". Очолити цей фонд пропонуємо директору кінотеатру Людмилі Горделадзе", - наводить слова В.Кличка його прес-служба в п'ятницю.

Мер також запропонував депутатам Київради звернутися до Генеральної прокуратури та МВС із вимогою терміново розслідувати факт умисного підпалу кінотеатру.

"Виконавці цього жахливого вчинку повинні відповідати перед законом та всією столичною громадою", - зазначив міський голова.

Він також запевнив, що в Київраді буде створено спецкомісію з розслідування цієї події.

Як повідомлялося, пожежа в кінотеатрі "Жовтень" виникла 29 жовтня о 21.40 і була ліквідована за майже чотири години. Пожежа знищила дах будівлі кінотеатру на площі 300 кв. м. Жертв і постраждалих немає. Причини пожежі та розміри збитків встановлюють.

За інформацією ДСНС, пожежники виявили три вогнища займання, і всі вони були на даху.

Водночас, за інформацією очевидців, причиною займання стала димова шашка, кинута невідомими в одному з кінозалів під час показу фільму у рамках кінофестивалю "Молодість".

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА