14:56 06.11.2014

Порошенко підписав закон про програму боротьби зі СНІДом на 2014 – 2018 рр.

2 хв читати
Порошенко підписав закон про програму боротьби зі СНІДом на 2014 – 2018 рр.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про загальнодержавну програму із боротьби зі СНІДом на 2014 - 2018 роки, повідомляє сайт глави держави.

Згідно з інформацією, виконання програми надасть можливість значно зменшити кількість нових випадків інфікування на ВІЛ серед населення з поступовою неможливістю інфікування, зменшити на 50% ризик інфікування ВІЛ-інфекцією медпрацівників, а кількість нових випадків інфікування серед представників груп підвищеного ризику. "Також очікується зменшення до 1% інфікування через передання ВІЛ-інфекції від матері до дитини", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що програма надасть можливість забезпечити доступ всіх представників груп підвищеного ризику для участі у профілактичних програмах, охопити всіх учнів і студентів програмами профілактики ВІЛ-інфекції і формування здорового способу життя.

"Також виконання програми має мету - формування серед населення толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, і зниження на 50% рівня дискримінації таких людей", - наголошується в повідомленні.

Згідно з інформацією, фінансування програми заплановано здійснити за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, а також інших джерел.

"У результаті виконання загальнодержавної програми боротьби зі СНІДом 2009 - 2013 рр. спостерігається тенденція стабілізації епідеміологічної ситуації, зокрема, знизився показник темпів зростання нових випадків ВІЛ-інфекції (з 16,8% у 2006 році до 3,6% у 2011 р.), зменшилася частка випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію у віковій групі від 15 до 24 років майже вшестеро знизився показник частоти передачі ВІЛ від матері до дитини", - йдеться в інформації.

Водночас у прес-службі зазначають, що проблеми, пов'язані з поширенням ВІЛ-інфекції залишаються гострими, незважаючи на зусилля держави. "Так, кількість ВІЛ-інфікованих осіб, які перебувають під медичним наглядом у закладах охорони здоров'я, становить понад 129 тис. осіб, показник поширення ВІЛ-інфекції - 283,6 осіб на 100 тис. населення, СНІДу - 52,9 людини на 100 тис. населення", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА