15:10 20.11.2014

Справу паліїв кінотеатру "Жовтень" перекваліфіковано на "хуліганство" - начальник київської міліції

1 хв читати
Справу паліїв кінотеатру "Жовтень" перекваліфіковано на "хуліганство" - начальник київської міліції

Прокуратура перекваліфікувала кримінальне провадження щодо двох молодих людей, які скоїли підпал кінотеатру "Жовтень", "знищення майна" на "хуліганство", повідомив начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук.

Виступаючи на засіданні Київської міської ради в четвер, він повідомив, що двоє молодих людей, які були затримані за підозрою в підпалі, повністю визнали свою провину, але заявили, що їх метою був не підпал кінотеатру, а зрив демонстрації фільму про гомосексуалістів.

За словами О. Терещука, після допиту прокуратура перекваліфікувала справу зі статті про навмисне псування майна на "хуліганство", а самих затриманих відпустили з-під варти під домашній арешт.

"Слідчі прокуратури перекваліфікували на злочин "хуліганство", мотивуючи тим, що умисел злочинців був не знищити майно, а чисто хуліганські дії, спрямовані на те, щоб зірвати фільм, який пропагував одностатеве кохання", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи досліджувалися осередки загоряння в кінотеатрі, зокрема на покрівлі будівлі, О. Терещук повідомив, що фахівці з пожежної безпеки встановили лише два вогнища - в залі кінотеатру у місцях загоряння димових шашок.

При цьому, за його словами, під час обшуку житла обох затриманих були вилучені димові шашки, аналогічні тим, які були застосовані в кінотеатрі "Жовтень".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА