16:58 24.11.2014

Українські миротворці в Ліберії вживають заходів для недопущення інфікування вірусом Ебола - Міноборони

2 хв читати
Українські миротворці в Ліберії вживають заходів для недопущення інфікування вірусом Ебола - Міноборони

Особовий склад 56-го окремого вертолітного загону під егідою ООН у Ліберії вживає превентивних заходів щодо недопущення інфікування вірусом Ебола, заявив командир загону Петро Пліс.

"Ситуація, пов'язана з лихоманкою Ебола, є контрольованою. З перших днів перебування особового складу загону в Ліберії були вжиті всі превентивні заходи щодо недопущення інфікування вірусом Ебола військовослужбовців національного контингенту. Враховуючи ймовірні ризики, в загоні створені необхідні запаси матеріально-технічних засобів, антивірусних і дезінфікуючих препаратів. Розгорнут о спеціальний ізолятор, розроблен о медичн у документаці ю, уточнено транспорт і маршрути із проведенню медичної евакуації інфекційних хворих у військовий шпиталь вищого рівня", - цитує П. Пліса прес-служба Міністерства оборони в понеділок.

За його словами, українські військові звели до мінімуму кількість контактів із місцевим населенням, обмежили виїзд особового складу за межі частини.

Начальник медичної частини загону Володимир Гиболенко додав, що, завдяки налагодженій співпраці з медичним сектором Місії ООН у Ліберії, командування національного контингенту має найоперативнішу інформацію про виявлені випадки захворювання місцевого населення на вірус Ебола. За його словами, медики загону пройшли відповідний курс навчання, організований при штабі Місії ООН у Ліберії. Крім того, місія ООН забезпечує військових спеціальними засобами захисту.

"Усі завдання поза загону українські військовослужбовці виконують у спеціальних засобах захисту, після повернення до базових місць розташування медики загону проводять дезінфекцію вертольотів і транспортних засобів. Постійно проводиться контроль за станом здоров'я військовослужбовців, дотриманням ними правил особистої гігієни", - наголосив В. Гиболенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА