19:30 14.02.2021

Гвінеї знову загрожує епідемія вірусу Ебола

2 хв читати
Гвінеї знову загрожує епідемія вірусу Ебола

Гвінея, де підтвердилися сім випадків зараження вірусом Ебола при трьох летальних випадках, опинилася в епідемічній ситуації, повідомляють у неділю західні ЗМІ з посиланням на главу Національного агентства безпеки здоров'я Гвінеї Сакобу Кейта.

"Сьогодні рано вранці лабораторія в Конакрі підтвердила наявність вірусу Ебола", - сказав він після екстреного обговорення проблеми в столиці країни.

Він розповів, що наприкінці січня на південному сході Гвінеї біля кордону з Ліберією від вірусу померла одна людина. Після її похорону 1 лютого у деяких із присутніх на церемонії спостерігалися діарея, нудота, жар, кровотеча, а згодом аналіз зразків, узятих у хворих і відправлених у розгорнуту ЄС лабораторію, виявив наявність геморагічної лихоманки Ебола, викликаної вірусом.

Зі свого боку представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Альфред Джордж Кі-Зербо пообіцяв якомога швидше надати допомогу Гвінеї. Він зазначив, що ВООЗ підтримує контакт з виробниками вакцин від цього вірусу для їх якнайшвидшої доставки нужденним.

За даними ЗМІ, в сусідній Ліберії випадків хвороби поки не виявлено, однак президент країни Джордж Веа віддав розпорядження привести у стан підвищеної готовності органи охорони здоров'я.

Епідемія лихоманки Ебола в 2013-16 роках, розпочавшись у Гвінеї, забрала життя понад 11,3 тис. жителів регіону. Після цього, ВООЗ продовжує уважно стежити за кожним спалахом лихоманки Ебола. Так, кілька з них були зафіксовані в Демократичній республіці Конго. І хоча в листопаді 2020 року ВООЗ оголосила про закінчення шестимісячної епідемії в країні, але в четвер підтвердила нову появу хвороби.

Однак вакцинація від лихоманки понад 40 тис. людей дозволила стримати хворобу, зазначають ЗМІ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА