17:15 25.11.2014

"Ютейр-Україна" відмовиться від внутрішніх перевезень, поверне виробнику 5 літаків ATR-72

2 хв читати
"Ютейр-Україна" відмовиться від внутрішніх перевезень, поверне виробнику 5 літаків ATR-72

Авіакомпанія "Ютейр-Україна" (Київ), "дочка" російської "Ютейр", у грудні 2014 року поверне виробнику п'ять літаків ATR-72, повідомив генеральний директор компанії Анатолій Бенца.

"В минулому році "Ютейр-Україна" вивела на авіаційний ринок як інвестиції п'ять нових літаків ATR-72, які були отримані безпосередньо з авіазаводу в Тулузі. У грудні ми їх віддамо назад до Тулузи. Тобто, можна сказати, компанія завершує свої внутрішні рейси", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Як зазначив гендиректор, внутрішній ринок повністю не готовий до оплати внутрішніх рейсів через здорожчення літаків, високу ціну на паливо, високі ціни на аеропортові послуги і тарифи "Украероруху", які однакові для міжнародних та внутрішніх рейсів.

"Ми трималися до останнього в Донецьку, там ще був якийсь пасажиропотік. Усі інші регіони, які називають необхідними для внутрішніх рейсів, не мають пасажиропотоку. Наші ATR - найвигідніші для українського ринку, і вони виявилися неефективними", - констатував А. Бенца.

Як повідомлялося, авіакомпанія "Ютейр-Україна" у зв'язку з політичною і економічною ситуацією в травні 2014 року розширила свою маршрутну мережу, проте мала намір зберегти свою присутність на українському ринку внутрішніх перевезень.

Флот авіакомпанії на той час налічував 15 повітряних суден типу Boeing 737-800 (Next Generation), Boeing 737-500, ATR 72-500, ATR42-300 та CRJ 200. У рамках модернізації флоту авіакомпанії планувала виведення з експлуатації повітряних суден типу ATR42-300 та CRJ-200.

Наразі компанія виконує чартерні перевезення на літаках Boeing і не планує припиняти їх.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА