13:21 28.11.2014

ЄС надасть Україні EUR500 млн у рамках макрофінансової допомоги в грудні 2014

2 хв читати
ЄС надасть Україні EUR500 млн у рамках макрофінансової допомоги в грудні 2014

Євросоюз має намір у грудні поточного року виділити Україні EUR500 млн макрофінансової допомоги, повідомив комісар Євросоюзу з питань політики сусідства та переговорів із розширенню Йоханнес Хан.

"Євросоюз ву грудні надасть Україні 500 млн євро",- сказав єврокомісар, під час зустрічі бізнес-спільноти в Києві в п'ятницю.

Він нагадав, що ЄС виділить Україні EUR55 млн на фінансування програми "Підтримка регіональної політики України", що допоможе реалізувати Стратегію державного регіонального розвитку - 2020.

Єврокомісар уточнив, що кошти будуть виділені строком на три роки, при цьому EUR50 млн будуть спрямовані на конкретні дії, ще EUR5 млн на технічну допомогу, зокрема і навчальний тренінг.

Пізніше, на брифінгу в Києві він зазначив, що ЄС виділив вже EUR1 млрд фінансової допомоги.

"Протягом останніх 8 місяців Європейський Союз надав Україні 1 млрд (EUR - ІФ) у вигляді кредитів і грантів, як фінансову підтримку у надзвичайній ситуації. Також раніше в цьому місяці було виділено 260 млн євро і я очікую, що найближчим часом буде надано ще 500 млн євро", - додав Й.Хан.

При спілкуванні з журналістами, він також зазначив, що інститути ЄС продовжать працювати з урядом, бізнесом і громадянським суспільством для впровадження Угоди про асоціацію та підготовки до впровадження тієї частини Угоди, що стосується поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

"Тим Водночас ми надаватимемо підтримку експорту продукції, виробленої в Україні, до країн Європейського Союзу шляхом скасування мит у рамках нинішніх автономних торгових заходів", - запевнив єврокомісар.

Як повідомлялося, ЄС має намір виділити EUR55 млн реформи децентралізації і регіональної політики України. "...ЄС бере на себе зобов'язання підтримувати реформи в Україні у сфері децентралізації та регіональної політики. Фінансування ЄС сприятиме досягненню всіх трьох цілей Стратегії-2020: підвищення конкурентоспроможності регіонів; територіальної соціально-економічної інтеграції та ефективного державного управління у сфері регіонального розвитку", - зазначив Й.Хан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА