09:50 04.12.2014

"Газпром" має намір відмовитися від послуг миколаївської "Зорі-Машпроект" із ремонту й обслуговування двигунів - газета

2 хв читати
"Газпром" має намір відмовитися від послуг миколаївської "Зорі-Машпроект" із ремонту й обслуговування двигунів - газета

Тюменське ВАТ "Газтурбосервіс" у рамках програми імпортозаміщення "Газпрому" має намір замінити українське держпідприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбінобудування (НВКГ) "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) в послугах капітального ремонту й технічного обслуговування двигунів для газоперекачувальних агрегатів ДГ-90 українського виробництва, повідомляє "Сибірський газівник" - корпоративне видання ТОВ "Газпром трансгаз Сургут".

"На зміну іноземному підрядникові в рамках реалізованої програми імпортозаміщення ВАТ "Газпром" уже найближчим часом має прийти тюменський "Газтурбосервіс", який візьметься за ремонт усіх двигунів "Газпрому", - йдеться в публікації.

Згідно з нею, "Газпром трансгаз Сургут" уже активно співпрацює в рамках цієї програми з "Газтурбосервісом", зокрема для найбільшої компресорної станції ГКС "Заполярна", на якій працюють 19 турбін миколаївської "Зорі-Машпроект".

"До останнього часу ДГ-90, що перебуває в експлуатації товариства, переважно обслуговував і ремонтував безпосередньо виробник - українська сторона – фахівці миколаївського турбобудівного заводу "Зоря-Машпроект", проте з огляду на політичні події цей взаємозв'язок порушився", - зазначено в статті.

У ній сказано, що нині "Газтурбосервіс" у прискореному порядку розширює потужності, налагоджує виробництво комплектуючих і готується до виконання планів з капітального ремонту українських агрегатів.

ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" - відомий у світі розробник і виробник газотурбінного обладнання, монополіст на ринку СНД у сфері розробки й виробництва газових турбін для кораблів військового флоту. Майже всю продукцію НВКГ постачають на експорт. Видатні партнери - РФ, Індія, КНР, Польща, В'єтнам.

З квітня 2011 року за рішенням уряду України НВКГ "Зоря-Машпроект" входить до держконцерну "Укроборонпром".

"Зоря-Машпроект" 2013 року збільшила чистий дохід на 8,4% - до 3,23 млрд грн, а чистий прибуток скоротився на 46,6% - до 47,71 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА