19:35 04.12.2014

Григорій Суркіс позитивно оцінює рішення УЄФА щодо Криму

2 хв читати

Віце-президент УЄФА, почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс відзначає важливість ухвалення виконкомом УЄФА рішення щодо кримського футболу.

"Я від самого початку говорив, що санкції - ця безуспішна справа, непродуктивний захід. Я займався тим, щоб рішення було конкретно таке, як воно сьогодні виглядає. Це частина, зокрема, обстоювання мною у виконкомі УЄФА інтересів України як держави та Федерації футболу. Що було важливіше: застосувати санкції до РФС, щоб вони надалі приймали у свої змагання, афіліювали якісь клуби або інших суб'єктів футболу, чи важливіше було добитися того, що сьогодні прозвучало з вуст генсека УЄФА? Напевно, важливіше друге", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Г.Суркіс наголосив, що рішенням УЄФА кримським клубам заборонено брати участь у будь-яких змаганнях під егідою Російського футбольного союзу, а РФС не просто не може організовувати якісь змагання в Криму, він не може їх організовувати без згоди Федерації футболу України.

Віце-президент УЄФА зазначив, що Крим нині називається "особливою зоною для футбольних цілей до подальших повідомлень". "Чому спеціальна зона? Тому що нічого іншого запропонувати сьогодні неможливо з урахуванням того, що в статуті ФІФА та УЄФА записано чітко, що до визнання ООН Крим не може вважатися територією Росії. Дивіться, ми сьогодні говоримо лише про футбол, а фактично всі інші види спорту на території Криму та Севастополя російські федерації з цих видів спорту вже в себе увібрали. Тобто специфічний статут ФІФА та УЄФА, де чітко виписано цей параметр, не дозволяв УЄФА ухвалити інше рішення попри тиск та зовнішні чинники. Ви ж розумієте, що це питання не спортивне, це питання, що має політичний контекст", - пояснив він.

Г.Суркіс також зазначив, що один із пунктів цього рішення свідчить про те, що УЄФА допомагатиме фінансувати дитячо-юнацький футбол та інфраструктуру в Криму. Точну сума буде визначено на майбутньому засіданні виконкому УЄФА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА