16:35 07.12.2014

Поклонська повідомила заступника глави меджлісу кримськотатарського народу про неприпустимість проведення несанкціонованих масових заходів у Криму

3 хв читати
Поклонська повідомила заступника глави меджлісу кримськотатарського народу про неприпустимість проведення несанкціонованих масових заходів у Криму

Кримський прокурор Наталія Поклонська особисто попередила заступника глави меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза про неприпустимість організації їм несанкціонованих масових заходів на території Криму, повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник глави меджлісу Нариман Джелял.

"Близько шостої вечора на в'їзді до Криму російські прикордонники довше ніж зазнвичай - на дві години затримали заступника глави меджлісу Ахтема Чийгоза, який повертався з Києва до Бахчисарая. Прокурор Криму Наталія Поклонська, мабуть напередодні 10 грудня - Дня захисту прав людини, коли меджліс традиційно проводив мітинг у центрі Сімферополя, особисто вручила Чийгозу чергове попередження про неприпустимість організації їм несанкціонованих масових заходів на території Криму", - написав Н.Джелял.

За його словами, А.Чийгоз звернув увагу прокурора на проблему постійних відмов меджлісу у проведенні масових заходів на території півострова, заявлених у рамках російського законодавства.

"Наталія Поклонська запропонувала обговорити це питання на спеціальній нараді керівників силових структур Криму за участю представників меджлісу. Після чого Ахтем Чийгоз благополучно прибув у Крим", - зазначив М.Джелял.

Як повідомлялося, кримська влада дали зрозуміти, що не має наміру давати дозвіл меджлісу кримськотатарського народу на проведення в Сімферополі традиційних заходів, присвячених захисту прав кримських татар 10 грудня у День прав людини.

У меджлісі намагалися знайти інші форми проведення заходів 10 грудня. Зокрема, розглядалася можливість проведення конференції в приміщенні за участю членів меджлісу, представників регіональних меджлісів, організацій, які входять до Курултаю (національний з'їзд - ІФ) кримських татар, та інших добровільних учасників. На конференції планувалося обговорити поточний стан кримськотатарського народу, озвучити ті завдання, які стоять на порядку денному, обговорити випадки порушень прав людини і як на них реагувати.

23 листопада глава меджлісу Рефат Чубаров у своєму зверненні у зв'язку з Днем прав людини заявив, що і цього року кримські татари мають намір відзначити його в Криму і за його межами. Як зазначається в документі, координацію всіх масових заходів, присвячених Дню прав людини і запланованих кримськотатарськими організаціями на 10 грудня 2014 року в Криму здійснюватиме Меджліс, а за межами Криму - представництво Меджлісу в Києві.

"У цій ситуації і як глава меджлісу кримськотатарського народу оголошую для всіх кримськотатарських організацій основні гасла для запланованих ними заходів до Дня прав людини 10 грудня 2014 року: "Ні репресіям і гонінню в Криму!"; "Справедливість та людська гідність і для кримських татар!"; "Уряди і парламенти держав - членів ООН! Необхідні дієві механізми забезпечення в Криму безпечного проживання корінного кримськотатарського народу та захисту його прав"; Меджлісу кримськотатарського народу - вищому представницькому органу кримськотатарського народу - статус суб'єкта міжнародних переговорів з питань Криму", - йдеться у зверненні Р.Чубарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА