09:34 10.12.2014

Колектив "Укрінтеренерго" попереджає Порошенка про неминучі збитки для держави через дії Генпрокуратури

2 хв читати
Колектив "Укрінтеренерго" попереджає Порошенка про неминучі збитки для держави через дії Генпрокуратури

Колектив підприємства "Укрінтеренерго" попереджає президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про неминучі збитки для держави через дії Генеральної прокуратури України у справі про імпорт вугілля з ПАР.

"Через проведення Генпрокуратурою численних слідчих дій у надуманій, ми в цьому впевнені, справі, під прикриттям суддів чинять свавільний тиск на працівників підприємства, на наших іноземних і вітчизняних контрагентів. На сьогодні, виконання угоди імпорту заблоковано", - зазначено в листі колективу на адресу високопоставлених осіб.

В "Укрінтеренерго" уточнюють, що із законтрактованих у компанії Steel Mont 500 тис. тонн вугілля з ПАР (шість суднов и х партій), успішно відвантажен о 247,857 тис. тонн (три суднов і партії), а інші постачання зірван о.

"Через описані вище події (дії Генпрокуратури - ІФ), платежі за четверте й п'яте судна фактично зірвано. В результаті, продавець вугілля оголосив дефолт "Укрінтеренерго" за зазначеними судновими партіями. Саме вугілля (яке вже на 20% передоплатило наше підприємство), якщо ситуація не зміниться, буде продано іншим покупцям за ціною, яка, ймовірно, буде заниженою", - зазначено в документі.

Як повідомляють в "Укрінтеренерго", компанія не може сплатити вугілля Steel Mont, оскільки його не ризикує закуповувати споживач - ПАТ "Центренерго".

"Центренерго" не укладає додаткову угоду на купівлю цього вугілля. Вибираючи між перспективами зупинки виробничих потужностей і тиском кримінального переслідування керівників компанії, вибір зупиняється на останньому", - зазначено в листі.

В "Укрінтеренерго" попереджають, що якщо ситуація розвиватиметься так і далі - держава зазнає чималих збитків.

"Через дефолт щодо 4- ої та 5- ої судново ї партії імпортер може висунути "Укрінтеренерго" вимогу про компенсацію збитків у розмірі 10% вартості неоплаченого вугілля й компенсацію вимушеного простою судна в порту ( близько $15 тис. на добу). Такі збитки є невиправданими й несумірними для держпідприємства ("Укрінтеренерго" - ІФ) і неминуче призведуть до його банкрутства", - зазначено в листі.

Як повідомлялося, раніше Steel Mont заявила, що оприлюднена Генеральною прокуратурою України інформація про те, що вугілля з ПАР закуповувало держпідприємство "Укрінтеренерго" за ціною $134/тонна, є некоректною. У Steel Mont також спростували інформацію Генпрокуратури про неналежну якість вугілля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА