09:54 11.12.2014

НКРЗІ пропонує заборонити маршрутизацію міжнародного голосового трафіка через номерні ресурси РФ у Криму

2 хв читати
НКРЗІ пропонує заборонити маршрутизацію міжнародного голосового трафіка через номерні ресурси РФ у Криму

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), пропонує заборонити операторам телекомунікацій здійснювати маршрутизацію міжнародного трафіка голосової телефонії та трафіка мобільного зв'язку через міжнародні та мобільні центри комутації, що розташовані на території України, у форматах номерів РФ для використання на території Криму та Севастополя.

Як повідомила прес-служба НКРЗІ, на черговому засіданні комісії 9 грудня 2014 року, відповідний проект рішення було прийнято за основу.

"Зазначені зміни спрямовані на захист державних інтересів України, зокрема, у сфері економічної та національної безпеки, прав споживачів телекомунікаційних послуг і внесені з урахуванням звернень Державної служби України з надзвичайних ситуацій, операторів телекомунікацій, а також інших учасників ринку", - зазначає НКРЗІ.

На думку комісії, підготовка цього регуляторного акта обумовлена тим, що Україна перебуває в умовах реальної загрози постійного втручання в роботу телекомунікаційної мережі, зокрема на тимчасово окупованій території.

"Із боку сусідньої держави постійно відбувається порушення міжнародного та національного законодавства України у сфері телекомунікацій, майнових прав операторів, провайдерів телекомунікацій України тощо", - йдеться в повідомленні.

З огляду на технічну неможливість здійснювати маршрутизацію трафіка відповідно до вимог порядку маршрутизації трафіка в телекомунікаційній мережі загального користування в деяких населених пунктах проведення антитерористичної операції вищезгаданим документом запропоновано також надати НКРЗІ право в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану та на території проведення антитерористичної операції встановлювати тимчасові особливості маршрутизації трафіка.

Зазначений документ буде оприлюднено для громадського обговорення на офіційному сайті НКРЗІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА