17:06 17.12.2014

СБУ затримала росіянина, причетного до спроби викрадення СУ-25 у Миколаєві, суд заарештував його на 60 діб

2 хв читати
СБУ затримала росіянина, причетного до спроби викрадення СУ-25 у Миколаєві, суд заарештував його на 60 діб

У м. Миколаєві Служба безпеки України затримала громадянина Росії, який причетний до спроби викрадення російськими спецслужбами українського військового літака СУ-25 наприкінці жовтня 2014 року.

"Встановлено, що іноземець прибув на Миколаївщину за завданням російських спецслужб для організації сепаратистських заходів. 30-річний росіянин є одним з організаторів антиукраїнських мітингів у Миколаєві біля Меморіалу слави героям-ольшанцям у березні ц. р. Іноземець підбурював українців до непокори нинішній владі, агітував за від'єднання Миколаївщини від України з перспективою створення разом із південними областями та АР Крим так званого нового федерального округу", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в середу.

Після невдалої спроби дестабілізувати ситуацію в обласному центрі зловмисник тривалий час переховувався від кримінальної відповідальності та підтримував контакти зі своїми кураторами.

"Наприкінці листопада контррозвідка СБУ зірвала спробу спецслужб РФ викрасти український літак. Завербованого російськими спецслужбами місцевого жителя, який за матеріальну винагороду намагався організувати викрадення літака з аеродрому Кульбакине на територію Росії, було затримано. Під час оперативно-слідчих заходів у поле зору СБУ потрапив 30-річний росіянин, який у цьому злочинному задумі виступив "зв'язковим", - організував зустріч жителя Миколаєва з офіцером ГРУ ГШ МО РФ у Бєлгороді, на території Росії", - розповіли в СБ України.

Під час обшуку квартири зазначеної особи було вилучено "рішення" так званої народної ради Миколаєва про обрання його головою ради, а також ватажком загонів самооборони, датовані березнем 2014 року, "розпорядження" щодо проведення 16 березня незаконного референдуму та інші матеріали антиукраїнського змісту.

Громадянину Російської Федерації оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. За рішенням суду йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою терміном на 60 діб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА