11:09 13.01.2015

Аеропорт "Бориспіль" має розвиватися за рахунок зростання неавіаційних доходів - Мініфраструктури

2 хв читати
Аеропорт "Бориспіль" має розвиватися за рахунок зростання неавіаційних доходів - Мініфраструктури

Комісія Міністерства інфраструктури України 12 січня підбила підсумки та презентувала колективу аеропорту "Бориспіль" (Київ), найбільшого в країні, результати аналізу діяльності підприємства.

"У аеропорту "Бориспіль" існує комплекс проблем, в аеропорт інвестовано величезну кількість коштів, які необхідно обслуговувати. Завдяки цим кредитам ми змогли провести Євро-2012, але зараз вони використовуються неефективно, і досі менеджмент аеропорту не звертав уваги на неавіаційні доходи. Втім, у "Борисполя" в цьому є значний потенціал", - наведено в повідомленні Міністерства інфраструктури слова його глав и Андрія Пивоварського.

Як пояснив перший заступник міністра Володимир Шульмейстер, експертна комісія проаналізувала роботу аеропорту за останні шість років, порівнявши його основні показники з результатами діяльності провідних аеропортів світу і визначивши ключові проблеми підприємства. Зокрема, йдеться про відсутність чіткої стратегії розвитку, неефективність будівництва й закупівель, зниження операційних і фінансових показників, низький рівень дохідності, неефективну структуру доходів і завищені витрати, проблеми з обіговим капіталом, небезпечний рівень кредитної завантаженості, формальність контролю якості служб, відсутність гнучкості в конкурентній боротьбі тощо.

Для подолання цих проблем комісія запропонувала план дій на короткострокову й середньострокову перспективи. "По-перше, необхідно збільшити доходи від неавіаційної діяльності, за рахунок чого функціонують усі аеропорти світу. Це торгівля та сфера харчування, додаткові послуги - паркінг, таксі й реклама. Далі - робота із збільшенню кількості рейсів, транзитних перевезень, обробці вантажів. Крім того, слід оптимізувати операційні витрати і структуру управління, перейти на якісне бюджетування витрат і управління фінансами", - заявив В.Шульмейстер.

Ці завдання міністерство інфраструктури вирішуватиме спільно з новим керівником аеропорту "Бориспіль".

Як повідомлялося, формування кандидатського пулу на посаду генерального директора аеропорту триватиме до 19 січня. Міністр інфраструктури висловив сподівання, що новий керівник аеропорту буде обраний на початку лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА