10:28 26.01.2015

Ввезення до Росії харчової солі виробництва українського підприємства "Артемсіль" призупинено з 26 січня

2 хв читати
Ввезення до Росії харчової солі виробництва українського підприємства "Артемсіль" призупинено з 26 січня

Санітарна служба РФ: є претензії до якості української солі

Санітарна служба Росії ввела заборону на ввезення до країни харчової солі виробництва українського підприємства "Артемсіль".

"Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію Російської Федерації харчової солі виробництва ДП "Артемсіль" (код ТН ЗЕД 2501 00 91) із 26 січня 2015 року", - повідомляє в понеділок сайт Росспоживнагляду.

У Росспоживнагляді заявили, що інформацію про заборону направлено до Федеральної митної служби, управління Росспоживнагляду у суб'єктах Російської Федерації.

За даними російської санітарної служби, з огляду на виявлену невідповідність харчової солі виробництва ДП "Артемсіль" (Україна) вимогам, що пред'являють до вмісту домішок, йоду та органолептичних показників, із листопада 2014 року було посилено контроль за цією продукцією в пунктах пропуску через державний кордон та в роздрібній мережі.

"Результати досліджень під час здійснення федерального державного санітарно-епідеміологічного нагляду та федерального державного нагляду у сфері захисту прав споживачів підтвердили порушення вимог чинного законодавства зазначеним виробником", - йдеться в повідомленні.

20 січня голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Ганна Попова заявила "Інтерфаксу", що у її відомства з'явилися претензії до українських виробників солі.

"Неякісна продукція українських виробників на ринку, на жаль, є", - сказала вона, відповідаючи на запитання про сіль.

Раніше газета "Коммерсантъ" повідомила, що виробники України та Білорусі забезпечують 56% ринку харчової солі Росії, їхнє місце готові зайняти вітчизняні компанії.

Раніше Росія ввела заборону на ввезення продовольчих товарів з України через претензії до якості та безпечності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА