17:01 27.01.2015

Генпрокуратура оголосила в розшук екс-голову ДПЗКУ Ігоря Якубовича

2 хв читати
Генпрокуратура оголосила в розшук екс-голову ДПЗКУ Ігоря Якубовича

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України оголосило в розшук екс-голову правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" Ігоря Якубовича.

Згідно з повідомленням відомства у вівторок, голова правління ДПЗКУ та його заступник, які займають зазначені посади у 2013 році, діючи у змові з керівником одного з ПРАТ, шляхом підробки офіційних документів заволоділи 177 млн грн.

Ці кошти були частиною китайського кредиту, який українська корпорація залучила під держгарантії для фінансування проектів у сфері сільського господарства.

У вересні 2014 року Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім голові наглядової ради та голові правління ДПЗКУ, які займають ці посади вже в 2014 році, навмисне створили умови для заволодіння у співучасті з іншими особами грошовими коштами, які належать зазначеному підприємству в розмірі $15 млн.

Як повідомлялося, Мінагропрод 15 грудня звільнив голову правління ДПЗКУ Петра Вовчука, призначивши в.о. та першим заступником голови правління держкорпорації Валерія Томіленк а. Відомство призначило заступником голови правління ДПЗКУ Олександра Мартиненка, звільненого з цієї посади у квітні 2013 року. Головою наглядової ради став перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський.

Держкорпорація у 2012 році домовилося з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту $1,5 млрд, який планувалося використовувати на спотові і форвардні закупівлі зерна для подальшого експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором з китайської сторони за цим контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної промисловості і генеральних підрядів (ССЕС).

У 2014/2015 МР держкорпорація планувала закупити не менше 4 млн тонн зернових культур із подальшим експортом близько 3,5 млн тонн з них за торговими угодами з Китаєм.

ДПЗКУ створено урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яні заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА