11:13 02.02.2015

Товарооборот України з Росією минулого року знизився майже вдвічі - міністр економіки

1 хв читати
Товарооборот України з Росією минулого року знизився майже вдвічі - міністр економіки

Міністр економіки України Айварас Абромавічус інформує про падіння товарообороту з Росією у 2014 році вдвічі та орієнтування українського ринку на європейських партнерів.

У неділю ввечері в ефірі телеканалу "1+1", відповідаючи на запитання про те, що змінилося в економічних відносинах України та Росії після оголошення Росії країною-агресором, міністр сказав: "Що стосується торгівлі та економічних відносин із Росією, ситуація змінилася досить давно. За минулий рік товарооборот із Росією впав майже вдвічі".

За його словами, Росія вже не є великим ринком, яким була ще кілька років тому, навіть для європейських країн.

"Росія завжди була особливо непередбачуваним партнером. У будь-який момент їй може не сподобатися смак грузинського вина, литовських молочних продуктів, українських молочних продуктів або кондитерських виробів, тому той напрям, який ми обрали, - на Європу - правильний, експорт до Європи минулого року зріс приблизно на 10%. Думаю, і далі наші компанії мають переорієнтовуватися на західні ринки", - наголосив він.

Говорячи про те, що означає оголошена надзвичайна ситуація на сході України для економіки країни, міністр сказав: "Для української економіки це не має якихось прямих наслідків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА